Ha munkát akarsz vállalni, irány a börtön!

Munkanélküliség vagy börtönmunka?

Vajon mennyire számoltak annak a rendeletnek a súlyos következményeivel, amelynek értelmében az un. szociális koporsókat szakképzetlen fogvatartottakkal gyártatnák le.

Ma már ugyanis nem titok, hogy a belügyminisztérium eltökélt abban a tekintetben, hogy a szociális koporsókat büntetés-végrehajtási intézetekben készíttesse, ezzel komoly veszélybe hozva a hasonló profilú, tisztességes magyar kis-és középvállalkozásokat.

Ha már mindenáron munkát kell adni a börtönökben élőknek (eddig is dolgozhattak), akkor váltsanak ki olyan munkát a rabokkal, amely nem hazai terméket, hanem importárut fenyeget!

Ezzel a lépéssel pontosan azoktól a magyar emberektől, családoktól vennék el a munkahelyeket, akik ebből élnek! Az ország fejlődése szempontjából lényeges kérdés, hogy a munkával szerzett jövedelmek ne a börtönök fenntartására, hanem fogyasztásra kerüljenek.

Ha a rendeletalkotók célja az olcsóbb temetkezés biztosítása volt, akkor a kedvezőbb árú koporsókat más módon is hozzáférhetővé lehet tenni a szociális rászorulók részére.
Megoldási javaslatainkat tartalmazza a Kellékgyártók és Forgalmazók Egyesületének beadványa. Ebben a temetkezési jogszabályok változtatási szándékára reagálunk, elsősorban a gyártókat érintő kérdésekben.

Bízunk benne, hogy sikerül a helyzetet megnyugtatóan tisztázni, a gyártók, a szakma aktív bevonásával.


Vissza a hírekhez

HTML Comment Box is loading comments...